sadsad x
asdasd

British Shorthair Cinsi Hakkında Tüm Bilgiler

British Shorthair Cinsi Hakkında Tüm Bilgiler
16 Ocak 2021

British Shorthair Fiziksel Özellikleri

British Shorthair diğer adıyla İngiliz Kısa tüylü Kedisi cinsi kediler, 19. Yüzyıl’da yapılan bir kedi yarışmasına katılıp ünlü olan bir İngiliz kedisi cinsidir. Fiziksel özelliklerinde en çok ön plana çıkan unsuru ise aşırı güzel olması... Yuvarlak ve oldukça güçlü bir kemik yapısına sahiptirler. Bunun dışında fiziksel özellikleri arasında, diğer kedilere oranla daha iri ve kaslı olmaları da yer alır. Genellikle ortalama 20 sene kadar yaşam süreleri vardır. Çok uzun değillerdir, aksine orta boya sahiplerdir ancak aşırı dayanıklı bir vücut yapıları vardır. Yuvarlak ve geniş kafa yapılarının dışında kulaklarının arkasında kalan bölgeleri de düzdür. Kulakları çok büyük değildir fakat fazlasıyla geniştir. Kulakları da kafaları gibi geniş bir yapıya sahiptir. Fazlasıyla dikkat çeken bir diğer unsuru ise gözleridir. British Shorthair cinsi kedilerin göz yapıları oldukça büyüktür. Genellikle bakır ya da kehribar renginde olan göz renkleri, çok nadir olmakla birlikte yeşil ve mavi renkte de olabilir. Ortalama ağırlıkları dişi British Shorthair cinslerinde 2,5 ila 6,5 kg arasındadır.  Erkek British Shorthair’larda ise ortalama ağırlık 5 ila 10 kg arasına kadar değişiklik gösterebilir.

Britisih Shorthair Karakter Özellikleri

Çevreye ve eve mükemmel uyum sağlayabilen British Shorthair cinsi kediler, oldukça iyi bir arkadaştırlar. Oyun oynamayı sevmelerinin yanı sıra çoğu zaman sakin ve tembel bir hal içerisindedirler. Hal böyle olunca da içerisinde bulundukları evin neşe kaynağı olarak anılırlar... Fazlasıyla uslu bir karakter yapısına sahip oldukları için, ev kedileri arasında en çok sevilen cinsler olarak bilinirler. Bunun dışında bu kadar çok sevilmelerinin bir diğer sebebi ise, onunla yeteri kadar ilgilenilmemesini ya da vakit ayırılmamasını asla umursamazlar. Oldukça zor depresyona giren, genellikle umursamaz bir karakterleri vardır. Üst düzey bir zeka seviyesine sahip oldukları için tam bir oyun kedisi olarak bilinir. Böylece hem size hem de kendisine kaliteli zaman yaşatabilir. Diğer kedi türlerinin aksine evdeki eşyalar ile değil, sahibi ile oynamayı tercih eder. Fazlasıyla sağlam ve olgun yapıda bir karaktere sahip olan British Shorthair cinsi, ağırbaşlı bir kedi türüdür. Sakin bir yaşam süren herkesin minik dost sahiplenme tercihlerinde üst sırada yer alır. Evde yalnız kaldıkları zaman bile sakin ve usludurlar.

Britisih Shorthair Bakımı Nasıl Olmalıdır?

British Shorthair cinsi kedilerin oldukça kısa ve tek katmandan oluşan bir tüy yapısı vardır. Bu sebeple tüylerinin en az haftada bir veya iki defa taranması gerekir. Böylece tüy dökülmesi en aza indirgenebilir ve hatta engellenebilir. Kısa ve yoğun tüyleri, dokunulduğu zaman kesinlikle kadife hissi verir... Bu güzel tüylerin bir avantajı da kısa oldukları için kolay kolay düğümlenmemesidir. British Shorthair’lerin formunu korumasına yardımcı olmak için onunla belirli düzeylerde egzersiz yapılması ya da oyun oynanması yeterlidir. Bu minik dostlarınızın da katılabileceği interaktif oyunlar keşfederseniz, bu minik dostunuzun gelişimine de oldukça katkı sağlar. Oyun ihtiyaçlarını karşılamaları için çok sevecekleri kedi oyuncaklarına göz atamak için linke tıklayabilirsiniz. Bakımları oldukça kolay olan bu sakin ve harika dostlarımız, evde neredeyse bütün gün uyuyan ve miskin bir tavır takınan kedi cinslerindendir. Tırnak bakımınları için gerekli olacak Kedi tırnak bakım ürünleri deri ve tüy bakımına bütün ihtiyacınız olan kedi şampuanları ve  fırça ve taraklar bunların dışındaki bütün kedi bakım ürünlerine bu sitemizden ulaşabilirsiniz.

British Shorthair Beslenme Nasıl Olmalıdır?

Bu sevimli mi sevimli, güzel mi güzel British Shorthair cinsi minik dostlarımızın beslenmesi de oldukça kolaydır. Günde 2 kere kuru mama vererek minik karınlarının tokluğunu sağlayabilirsiniz. Bu hususta dikkat etmeniz gereken en önemli detay, mama saatlerinin düzenli olmasıdır. Yani her gün aynı saatlerde mama vermeye özen göstermelisiniz. Bunun dışında kedi ödül mamaları, kedi yaş mamalar, vitamin ve ek besinler gibi takviye besinleri de haftada 1 ya da 2 defaya mahsus olmak üzere kullanabilirsiniz. Evinizin bir köşesinde her zaman su bulundurarak British Shorthair cinsi minik dostunuzun beslenmesi için yeterlidir.

british shorthair kediler hakkında bilgiler

 British Shorthair Cinsi Aile Yaşamına Uygun Mudur?

British Shorthair cinsi minik dostlarımız, aile yaşamı için belki de en uygun cinstir diyebiliriz. Aşırı yüksek zekası ile oyun oynamak için can atan bu sevimli yavrucaklar, içerisinde bulunduğu her evin neşe kaynağı haline gelir. Bunun dışında çocuklarla da fazlasıyla iyi anlaşan British Shorthair cinsi kediler, miskin ve uykucu tavırlarıyla da gönülleri fethetmeyi başarır.

British Shorthair Cinsine Özel Kedi Mamalarını Kullanmak Şart mıdır?

Kedi cinsleri için özel olarak üretilen mamalar, kedi cinsinin sahip olduğu özel besin, vitamin ve mineralleri içerir. Elbette ki British Shorthair cinsi minik dostlarımız için cinse özel mama kullanmak şart değildir fakat kullanıldığı takdirde gelişimlerine büyük oranda fayda sağlar. Evinemama.com’da British Shorthair cinsi arkadaşlarınız için British Shorthair cinsine özel mamalara sahip olabilir, ihtiyaç duydukları vitamin ve mineralleri ona sunarak gelişimine büyük oranda yardımcı olabilirsiniz. Onlar için özel üretilmiş Özel Irk Kedi Mamalarına göz atmak için linke tıklayabilirsiniz!

British Shorthair cinsi kediler hakkında merak edilen önemli soruları sizlerle inceledik. Kediler hakkında merak edilen diğer soruları ve bunların cevaplarını öğrenmek için diğer yazılarımıza buradan↵ göz atabilirsiniz!

Kedi & Köpek Mamalarını Keşfet!
mama önerisi
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.