Cane Corso Cinsi Özellikleri ve Eğitimi Hakkında Bilgiler!
Son zamanlarra popülaritesi oldukça artan köpek ırklarından bir tanesi olan Cane Corso cinsi köpekler, oldukça güçlü bir yapıya sahiptir ve fazlasıyla asil bir görünüşü vardır. Cane Corso cinsi köpeklere doğru eğitim verilmediği zaman ve üzerinde otorite kurulamadığı zaman bazı sorunlar yaratabilir. Eğer siz de bir Cane Corso sahiplenmek istiyorsanız, birtakım bilgilere sahip olmanız gerekir. Evinemama ailesi olarak sizler için hazırladığımız bu yazımızda “Cane Corso Karakter özellikleri”, “Cane Corso Fiziksel Özellikleri”, “Cane corso ırkı en uygun yaşam ortamı neresidir?”, “Cane Corso Bakımı nasıl olmalı, zor mu?”, “Cane Corso Irkında Sık Görülen Genetik Hastalıklar Nelerdir” ve “Cane corso Tarihçesi” gibi merak ettiğiniz konuları araştırdık. Bu konu ile ilgili daha detaylı bilgi almak için yazımızın devamını okuyabilirsiniz.
Cane Corso Tarihçesi
Cane Corso cinsi köpekler, Molossers olarak da adlanıdırılan işçi grubu köpeklerin bir alt kategorisine dahildir. Roma İmparatorluğu’nun en güçlü dönemlerinde Yunan Adalarını işgal eden Roma lejyonları, Cane Corso cinsi köpekleri İtalya’ya götürmüş ve İtalyan Cane Corso türleri üretmişlerdir. Bu köpek ırkları, Roma ordusunda çok çeşitli görevler üstlenmişlerdir. 20. Yüzyılda Cane Corso türü neredeyse yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalmış, İtalya’nın taşralarında bulunan köpekler sayesinde yok olmaktan kurtulmuştur.
Karakter Özellikleri
Cane Corso cinsi köpek sahiplenmek istiyorsanız, öncelikle korkusuz olmanız gerekmektedir. Cane Corso ırkı köpekler daima sessiz, alanında korumacı, kendinden emin ve çevresine karşı sürekli tetikte olan köpek ırklarıdır. Genel olarak sessiz ve kayıtsız olsalar bile, bir tehdit hissettikleri zaman bu sessizliklerini bozarlar. Eğer bir koruma köpeği istiyorsanız, Cane Corso cinsi köpek sizin için en uygun köpek ırklarından bir tanesidir. Bu ırklar kendilerini tamamen ailesine adar ve onları korumak için her şeyi yaparlar. Eğer yavruyken bir aile içerisinde yetişirse bütün aileye, tek bir kişi ile yetiştiyse o kişiye ileri derecede bağlanır. Oldukça zeki olan bu köpekler komutları çok hızlı öğrenebilirler. Cane Corso ırkı köpeklerin enerji seviyeleri de fazlasıyla yüksektir, oyun oynamayı çok severler. Yeterli egzersizler yaptırıldığı taktirde apartmanda yaşayabilirler fakat bahçe, yaşamaları için çok daha uygundur.
Fiziksel Özellikleri
Cane Corso ırkı köpeklerin kaslı ve çok sağlam bir vücut yapıları vardır. Büyük kafaları ve kürklerinin altından bile belli olan kaslara sahiptirler. Yetişkin erkek Cane Corso’ların boyları 64 ila 68 cm arasındadır, dişilerin ise 60 ila 64 cm arasındadır. Ağırlıkları ise dişilerde 40 – 45 kg, erkeklerde 45 – 50 kgdır. Burun bölgeleri büyük ve güçlü görünür, şekil olarak kareyi andırır. Güçlü ve kalın bir çene yapısına sahip olan Cane Corso’ların orta büyüklükte ve oval şekilde gözleri vardır. Kuyrukları sırt hizalarının biraz üzerinden başlar. Kalın ve sert bir deri yapısına sahiptirler. Kürkleri ise kısa, yoğun tüylü ve parlaktır. Cane Corso ırkının tüy renkleri genellikle barut grisi, siyah – gri, açık kahverengi, açık gri, koyu buğday ya da koyu kahverengi olabilirler. Bazen buğdayın farklı tonlarında dikine çizgileri olabilir. Ayaklarında, göğüslerinde ve burun köprülerinde küçük beyaz yamalar olabilir.
Cane Corso Irkı En Uygun Yaşam Ortamı Neresidir?
Yukarıda da bahsettiğimiz gibi, düzenli egzersizler yaptırarak ve enerjilerini atmalarını sağlayarak apartman dairesinde de beslenebilir fakat büyük bahçeler yaşamaları için çok daha iyi bir tercihtir.
Bakımı Nasıl Olmalı, Zor mu?
Cane Corso ırkı köpeklerin tüyleri çok fazla bakım gerektirmez. Sert bir fırça yardımı ile taranabilir ya da ıslak bir bezle silinebilir. Bunlardan birini haftada bir kez yapmak yeterlidir. Bakımında dikkat edilmesi gereken en önemli şey ise eğitim ve egzersizlerin düzenli olmasıdır. Eğer apartman dairesinde bakılacaksa her gün uzun ve düzenli yürüyüşler yapılması gerekir.
Sık Görülen Genetik Hastalıklar Nelerdir?
Cane Corso ırklarında yaygın olarak bilinen genetik bir hastalık yoktur.