sadsad x
asdasd

Pomeranian Irkı Özellikleri Nelerdir, Bakımları Nasıl Olmalıdır?

Pomeranian Irkı Özellikleri Nelerdir, Bakımları Nasıl Olmalıdır?
26 Mart 2021

Köpek sahibi olmak isteyen insanların hakkında araştırma yaptıkları köpek cinslerinin başında Pomeranian Boo ırkı gelmektedir. Tatlı tüyleri, masum bakışları ve güzel huylarıyla her fırsatta insanların beğenisini kazanmıştır. Pomeranian ırkı köpekler isimlerini bugünkü Almanya ve Polonya bölgesinden almışladır ve Pomeranya olarak da bilinirler.  Aynı zamanda kızak köpeklerinin bir kırmasıdırlar. Neşeli tavırları ve egzersiz ihtiyaçlarının düşük olması sebebiyle de çoğu aile tarafından büyük ilgi görmüşlerdir. Küçük ırk köpek cinsleri familyasına dahil olan Pomeranian Boo ırkı hakkında birçok soru sorulmaktadır. Sahiplenmeden önce bilinmesi gereken bu bilgiler hayvan sahipleri tarafından büyük önem taşımaktadır.

Bu sorulara örnek olarak Pomeranian Boo ırkı özellikleri nelerdir? Pomeranian Boo cinsi bakımları zor mudur? Gibi soruların yanı sıra;  Pomaranian Boo ırkı ne kadar yaşar? Pomeranian çocuklar ile anlaşır mı? Pomeranian Boo ırkı genetik hastalıkları var mıdır?  Gibi birçok sorunun cevabını sizlerle birlikte cevaplandıracağız.

Pomeranian Boo hakkında merak edilenler

Pomeranian Irkı Genel Özellikleri Nelerdir?

 

  • Pomeranian ırkı köpekler küçük ırk köpekler olarak adlandırılmaktadır. Boyutları 20 cm ile 27 cm arasında değişir, kiloları ise 1-4 kg arasındadır,
  • Kalın ve sık tüylere sahiptirler,
  • Aşırı enerjik ve hareketli yapıları vardır,
  • Oyun oynamaya bayılırlar,
  • Sahipleri dışında diğer insanlara karşı mesafeli davranırlar,
  • Sahiplerine karşı oldukça sadıktırlar,
  • Yeni şeyler öğrenmeye bayılırlar,
  • Tüy renkleri krem rengi, kahverengi, koyu kırmızı veya ten rengi olarak değişiklik gösterebilir,
  • Zekaları kavramaya ve öğrenmeye açıktır,
  • Diğer köpek ırklarıyla anlaşmaları zordur fakat iyi bir eğitimle üstesinden gelinebilir,
  • Ortalama ömürleri 15 yıldır. İyi bir bakım yapılırsa yaşam kaliteleri arttırılabilir ve yaşam süreleri uzayabilir.

 Pomeranian Boo Çocuklar İçin Uygun mu?

Pomeranian Boo Bakımları Nasıldır?

 

Pomeranian Boo cinsi sahiplenmek isteyen insanların en çok merak ettiği konulardan birisi de bakım konusudur. Daha önceki yazılarımızda da belirttiğimiz gibi evcil hayvanların yaşam sürelerini iyi bir bakım sayesinde uzamasını sağlayabiliriz.  

Bakım konusunda ilk dikkat etmemiz gereken nokta tüy ve kürk bakımlarıdır. Uzun ve sık tüylere sahip Pomeranian Boo cinsi köpekler günlük veya haftalık tarama uygun olacaktır. Küçük ırk köpekler olmasının avantajlarından biri ise taranmalarının kolay olması ve kısa sürede bakımlarının yapılabilir olmasıdır.

İkinci bir konu olan tırnak ve pati bakımı da önemsenmesi gereken konulardandır. Hassas patileri ve hızlı uzayan tırnaklarını düzenli olarak kesmeliyiz. Böylece patilerinin incelmesinin ve zedelenmesinin önüne geçebiliriz.

Genel olarak bakımları ve temizlikleri kolay olan Pomeranian Boo ırkı köpekler için ihtiyacı olan tüm ürünlere tek tıkla ulaşabilirsiniz.

Pomeranian Boo Sahiplenmek İsteyenlerin bilmesi Gerekenler

Pomeranian Boo Irkı Genetik ve Kalıtsal Hastalıkları Nelerdir?

 

Tıpkı biz insanlarda olduğu gibi köpek cinslerinde de sık görülen rahatsızlıklar olabilir. Pomaranian cinsi köpeklerde sık görülen hastalıklar ve rahatsızlıklar şöyledir;

  • Legg Calve Perthes: Genellikle minyatür olarak adlandırılan küçük ırk köpek cinslerinde görülür. Kas asrofisinde meydana gelen problemden dolayı, hareket ederken ağrı, topallama, hareket kısıtlığı olarak belirtilerini gösterir.

 

  • Obezite ve kilo sorunları: Çoğu köpek cinsinde olduğu gibi Pomaranian ırkı da oboziteye yatkınlık gösterebilir. Bunun önüne geçmek için beslenmesine dikkat edilmeli ve veterinerinin tavsiyelerine uyulmalıdır.

 

 

  • Hipoglisemi: Çok sık olmasa da Pomeranian ırkında görülebilen kan şekeri hastalığıdır.

 

 

  • Diş ve diş eti problemleri: Pomeranian ırkının genetik olarak dişleri hassastır ve özel bir bakım ister. Ona zararlı sert gıdalardan uzak tutarak ve diş ve diş eti bakımını düzenli yaparak doğacak büyük sorunları engelleyebilirsiniz.

 

  • Kataraks ve gözyaşı yolu problemleri: Bir diğer rahatsızlıktan biri de göz yaşı yolu sorunlarıdır. Göz yaşı kanallarının doğru çalışmaması ve benzeri problemler gözde kurumaya sebep olur bunun sonucunda bulanık görme, kızarıklık vb gibi sorunlar görülebilir. Bu ve benzeri tüm durumlarda mutlaka veteriner desteği almak gerekmektedir.

 

  • Alerji: Hassas bir deri yapısına sahip olan Pomeranian cinsi için uygun mama seçimine dikkat edilmelidir. Gıda alerjisinden ayrı olarak farklı durumlarda da reaksiyonlar görülebilir.

 

Pomeranian Boo Irkı Çocuklar ve Bebekler İle Anlaşır mı?

 

Pomeranian Boo cinsi köpeklerin çocuklar ve bebekler ile olan uyumu konusunda birçok yazı bulunmaktadır. Bazı yazılarda ‘’ Pomaranian cinsi çocuklar ile asla anlaşamaz ’’ gibi ibareler görmekteyiz. Fakat bu konuda bu kadar net ve katı olmamak gerekir. Sevimli görünüşleri ve tatlı hareketleriyle ilgiyi üzerine toplayan bu cins bir o kadar da kıskanç olabiliyor. Bildiğiniz üzere tüylü dostlarımız sahiplerine karşı her zaman sevgi doludurlar. Bu sevgileri sizi kendi çocuğunuzdan bile kıskanmalarına yol açabilir. Bütün ilgiyi kendilerinde isteyen ve sahiplerini asla paylaşmayan Pomeranian cinsi çocuklara ve bebeklere karşı da huysuz olabiliyor. Güzel bir eğitim ve ilgiyle çözülmeyecek bir sorun olmasa gerek.

 

Yazımızda Pomeranian cinsi hakkında merak edilen tüm soruları tek tek cevapladık. Fiziksel özellikleri, karakterleri, sağlık sorunları ve bakımları hakkında bilgi sahibi olduğunuz Pomeranian ırkını daha da yakından tanımış oldunuz. Ayrıca bu sevimli ırk hakkında daha çok bilgiye de sahip oldunuz. Evinemama ailesi olarak size ve sevimli dostlarınıza sağlıklı, mutlu günler dileriz 

Kedi & Köpek Mamalarını Keşfet!
mama önerisi
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.