sadsad x
asdasd

En Popüler Küçük Irk Köpek Cinsleri Hangileridir ve Özellikleri Nelerdir?

En Popüler Küçük Irk Köpek Cinsleri Hangileridir ve Özellikleri Nelerdir?
30 Aralık 2020

 

Köpeklerimiz hayatlarımızda önemli bir yere sahiptir. Kimi zaman çocuğumuz kimi zamanda en yakın dostumuz hissiyatını bize vermişlerdir. Sahibine koşulsuz ve şartsız sevgi besleyen köpeklerin yüzlerce farklı ırk ve cinsi bulunmakta. Bu yazımızda en çok sevilen ve bilinen küçük ırk köpek cinslerini konu alacağız. Her birinin kendine has özellikleri ve görünüşleri olan küçük ırk köpek türlerini birlikte tanıyalım.

1) PUG

Pug Cinsi Köpekler ve Özellikleri

‘’Pug’’ köpek ırkının tarihi çok önceki senelere kadar dayanmaktadır. MÖ 400’lü senelere kadar gitmektedir. Dış görünüşü ve hareketleriyle aşırı tatlı bir izlenim veren Pug Köpek Cinsi son derece tatlı, samimi, uysal, akıllı sosyal ve oyuncu bir yapıya sahiptir. Bunun yanı sıra inatçılık konusunda nam salmış ırklardandır. Kısa tüylerini olması, ortalama 25-35 cm arasındaki boyları , 6-10 kg arasındaki ağırlıklarıyla fiziksel yönden ev yaşamına uygun olarak rahatça beslenebileceği için hayvan sahipleri tarafından sıkça tercih edilmektedir. Fiziksel özelliklerinin yanı sıra karakter özellikleri de ev yaşamına uygundur. Çocuklar ile vakit geçirmeyi sevmesi, sevecen olması pug cinsi köpeklere çocuk sahibi insanlar tarafından artı sempati duyulmaktadır.

Pug Cinsi Köpeklerde Beslenme ve Bakım Nasıl Olmalıdır?

Beslenme konusunda oboziteye eğilimleri olan pug ırkı köpekler için özel ırk köpek mamaları mevcuttur.

Bakım konusunda ise göz kapaklarının genetiği sebebiyle gözlerinin sık sık temizlenmesi gerekmektedir. Evde kendinizin hazırladığı steril bezler ile veya göz temizleme mendili kullanmak gerekmektedir. Kısacası pug cinsi köpekler hakkında bunları söyleyebiliriz.

2) Cocker

Cocker Spaniel Irkı Özellikleri Bilinmeyenler

Ev hayatına ve apartman yaşamına en uygun köpekler arasında olan Cocker cinsi köpekler de yer almaktadır. 1940’larca Kanada ve Amerika köpek toplulukları tarafından ırk olarak kaydedilmiştir. Av köpeği ünvanı bulunan Cockerlar hareketli yapılarıyla ilgi çekmektedir. Bitmeyen enerjileri ve zekalarıyla aile yaşamı için tercih edilen ırklar arasında yerini korumaktadır. Genel olarak uzun tüyleri, sarkık kulakları ve uzun burunlarıyla dikkat çekmektedirler.

Bakım tarafına gelecek olursa uzun tüyleri ve yapıları nedeniyle sık sık taranmalıdır. Sevimli dostunuza uygun köpek şampuanları ile yıkanması gerekmektedir.

Cocker Cinsi Köpeklerde Beslenme ve Bakım Nasıl Olmalıdır?

Cins köpek familyasında bulunan Cocker cinsi köpeklere yaşlarına göre en uygun mama seçimini yapmak şarttır. Sindirim sistemleri ve genetikleri artık yemekleri, pişmiş kemikleri, yağlı gıdaları kabul etmez. Bu sebeple Cocker cinsi köpekler  için özel olarak üretilmiş Cocker Irkı Köpek Mamaları en doğru tercih olacaktır. İçerdiği mineral ve kalori oranları ile onların günlük besin ihtiyaçlarını tam karşılayan özel ırk köpek mamalarını bu link üzerinden inceleyebilirsiniz. Bakımlarına gelecek olursak uzun tüyleri özellikle banyo yaptırdıktan sonra keçeleşebiliyor ve bakımsız gözükebiliyor. Bunun için Köpekler için üretilmiş köpek şampuanları ile yıkamalısınız. İnsanların kullandığı şampuanlar deri ve tüy yapılarına zarar verir. Banyo işleminden sonra ve sık sık tüylerinin taranmaya ihtiyacı olacaktır. Bunun için ayrıca köpek tarakları ve fırçaları sayfamıza göz atabilirsiniz. Genel olarak Cocker Irkı hakkında söylenecekler bu kadar.

 

3) Cavalier King Charles

Cavalier King Charles ırkı ve özellikleri Hakkında

Cavalier King ırkına mensup köpekler 19. Yüzyıl sonlarına kadar Avrupa’daki asilzadelerin evlerinde yaşamaktaydılar. Bu köpekler inşaların ilgisini öylesine çekmiştir ki parlamentoya köpeklerin girişi yasak olduğu için onlar için özel kurallar getirilmiştir. Güzel huylarıyla ve tatlı görüntüleriyle öne çıkarlar. Uzun, tüylü kulakları ve küçük burunları onları daha da sevimli göstermiştir. Apartman ve daire yaşantısına çabuk alışabilen bu ırk sevgi canlısıdır. Çocuklar ile iyi anlaşmaları ve oyuncu yapıları ailelerin Cavalier King cinsine sempati duymalarındaki en büyük etkendir. Oyuncak ırkı olarak değerlendirilen bu ırk beslenme ve bakım konusunda da ilgiye ihtiyaçları vardır.

Beslenme konusu Cavalier King Charles ırkı atlanmaması gereken önemli konular arasında yer alır. Cavalier King ırkına özel Köpek mamaları için linke tıklayabilirsiniz. Gün içerisindeki kalori değerleri ve besin içerikleri onlar için özel üretilmiş mamalarla beslenmeleri önerilmektedir. Daha sağlıklı ve güzel bir ömür yaşamaları açısından büyük önem arz etmektedir. Özel ırk Köpek mamalarının uzmanlar tarafından tavsiye edilmesinin ardından bu saydığımız etmenler yer almaktadır.

Bakım ihtiyaçları da bir o kadar önemlidir. Tüy dökümü derecesi orta düzel olan Cavalier King ırkının tüy bakımı atlamamalıdır. İhtiyaçları olacak köpek tarakları, fırçaları ve temizlik ve bakım ürünlerine bu linkten kolayca ulaşabilirsiniz.

Uzmanların da tavsiye ettiği mamalardan olan Royal Canin Markasına ait en çok satılan 3 mama bu şekildedir. Resimlere Tıklayıp inceleyebilirsiniz.

 

Pug Irkına Özel Köpek Maması Royal CaninRoyal Canin Cocker Özel Irk Köpek MamasıCavalier Charles Irkına Özel Köpek Maması Royal Canin


İşte ailelerin en çok tercih ettiği köpek cinlerinden 3 tanesini yazımızda inceledik. Küçük ırk köpek cinsleri aile aparman yaşantısına, çocuklu aile yapısına kolayca uyum sağlayan köpeklerdir. Beslenme açısından Küçük ırk köpek cinlerine uygun mamalar tercih edilmelidir. Bakımları ve temizlik konularında da ihmal etmemeliyiz.

Kedi & Köpek Mamalarını Keşfet!
mama önerisi
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.